Oberta la convocatòria per a la segona edició del Campus D’A

Campus de la Crítica al D’A – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona

Aquest 2016 celebrem la segona edició del Campus D’A, una iniciativa del Festival Internacional de Cinema D’Autor de Barcelona i l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics que es va engegar l’any passat per proporcionar un espai de formació, pràctica professional i convivència a joves aspirants a crítics en el marc del D’A.

El Campus D’A tindrà lloc a Barcelona entre el 21 d’abril i l’1 de maig de 2016.

A qui va dirigit?

A joves aspirants a crítics i crítiques de cinema de tot l’estat espanyol que vulguin viure l’experiència de cobrir un festival des de dins sota la tutela directa de professionals de l’ofici. La segona edició comptarà amb sis participants, que seran seleccionats per un comitè d’experts. El Campus D’A serà coordinat per Anna Petrus, docent a La Casa del Cine i la Universitat Internacional de Catalunya, i crítica a, entre d’altres mitjans, el suplement Cultura/s de La Vanguardia i la revista Dirigido por.

Què oferim?

* Acreditació per a totes les activitats del festival.
* Contribució activa en el Diari online del D’A, el D’Aily News supervisada per la tutora del Campus. Les tasques al Campus D’A consistiran en l’elaboració per part de cadascun dels assistents d’una pràctica diària relacionada amb l’actualitat del festival: crítiques dels films en programació, entrevistes amb els cineastes presents, cròniques dels actes paral·lels, piulades via twitter (@campusDA2016)… Els participants del Campus duran a terme una rutina pròpia d’un mitjà de comunicació: consells de redacció diaris per comentar i repartir les tasques de la jornada, cobertura de les activitats del festival, reunions per comentar, editar els textos elaborats i valorar quins seran publicats finalment, publicació final dels articles…

* Es realitzaran actes puntuals amb altres crítics de l’ACCEC (xerrades, trobades professionals…).
* Participació en les altres activitats del D’A més enllà de les projeccions: jornades professionals, xerrades amb els directors dels films i tallers.
* El Festival ofereix allotjament a dos assistents sense residència a Barcelona.
* Sala de treball.
* S’atorgarà un diploma acreditatiu de la participació en el Campus.

Qüestions pràctiques

* La matrícula al Campus D’A és gratuïta.
* Les despeses de trasllat a Barcelona i les dietes correran a càrrec dels alumnes.
* Els alumnes són responsables de portar i tenir cura del seu propi ordinador personal per a la feina.
* Es requereix plena disponibilitat per part dels participants durant tot el D’A 2016, que té lloc a Barcelona del 21 d’abril a l’1 de maig.
* Les pràctiques al Campus D’A es poden escriure tant en català com en castellà, per tant demanem almenys el coneixement d’una d’aquestes dues llengües. Es valorarà també el nivell d’anglès.
* La selecció de participants la durà a terme una comissió formada per representants del D’A – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona i l’ACCEC.

Com fer la sol·licitud?

Si voleu optar a formar part del Campus D’A envieu-nos la següent documentació a campus@cinemadautor.cat
Una carta de motivació on ens expliqueu per què us interessa la crítica de cinema, quina ha estat la vostra experiència en aquest camp, quines són les vostres aspiracions i especialitats, què espereu obtenir del Campus D’A… (màxim 5.000 cc).

Un currículum vitae complert amb les dades personals, de contacte, coneixement de llengües, control d’eines informàtiques (es valoraran coneixements de wordpress) i de producció i edició audiovisual, i l’experiència professional. Us agrairem que especifiqueu si teniu residència a Barcelona.

Tres articles sobre cinema que no siguin merament informatius (crítica, crònica de festival, entrevista, anàlisi d’un director…) publicats en algun mitjà (s’accepten blogs) al llarg dels últims dos anys. Un o dos d’ells com a mínim haurien de ser una crítica. Cal especificar el nom i el tipus de mitjà on han aparegut els textos.

* La data límit per enviar les sol·licituds és el 25 de març 31 de març (prorrogada). L’1 d’abril es notificarà la seva selecció als aspirants escollits.

www.accec.cat
D’A