El D’A i l’ACCEC inauguren el Campus D’A per a joves crítics

A qui va dirigit?

A joves aspirants a crítics i crítiques de cinema de tot l’estat espanyol que vulguin viure l’experiència de cobrir un festival des de dins sota la tutela directa de professionals de l’ofici. La primera edició del Campus D’A es celebrarà coincidint amb el D’A 2015, del 24 d’abril al 3 de maig i comptarà amb sis participants, que seran seleccionats per un comitè d’experts. El Campus D’A serà coordinat per la crítica cinematogràfica Covadonga G. Lahera.

Què oferim?

* Acreditació full access a totes les activitats del festival.
* Contribució activa en el Diari online del D’A supervisada per crítics de l’ACCEC. Les pràctiques al Campus D’A consistiran en l’elaboració per part de cadascun dels assistents d’almenys un text diari relacionat amb l’actualitat del festival: crítiques dels films en programació, entrevistes amb els cineastes presents, cròniques dels actes paral·lels… Els participants del Campus duran a terme una rutina pròpia d’un mitjà de comunicació: consells de redacció diaris per comentar i repartir les tasques de la jornada, cobertura de les activitats del festival, reunions per comentar, editar els textos elaborats i valorar quins seran publicats finalment, publicació final dels articles…
* Participació en les altres activitats del D’A més enllà de les projeccions: jornades professionals, xerrades amb els directors dels films i tallers.
* Presència exclusiva a la taula rodona “La crítica i els festivals de cinema” on crítics de renom explicaran l’experiència i els reptes de cobrir certàmens cinematogràfics de tota mena, i contestaran els dubtes i inquietuds que puguin tenir els participants al Campus.
* Allotjament per als assistents que no tenen residència a Barcelona.
* Sala de treball i equip de producció audiovisual (excepte ordinador personal, que haurà de portar cada alumne).
* S’atorgarà un diploma acreditatiu de la participació en el Campus.

Qüestions pràctiques

* La matrícula al Campus D’A és gratuïta.
* Les despeses de trasllat a Barcelona i les dietes correran a càrrec dels alumnes.
* Els alumnes són responsables de portar i tenir cura del seu propi ordinador personal per a la feina.
* Es requereix plena disponibilitat per part dels participants durant tot el D’A 2015, que té lloc a Barcelona del 25 d’abril al 3 de maig.
* Les pràctiques al Campus D’A es poden escriure tant en català com en castellà, per tant demanem almenys el coneixement d’una d’aquestes dues llengües. Es valorarà també el nivell d’anglès.
* La selecció de participants la durà a terme una comissió formada per representants del D’A – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona i l’ACCEC.

Com fer la sol·licitud?

Si voleu optar a formar part del Campus D’A envieu-nos la següent documentació a campus@cinemadautor.cat
Una carta de motivació on ens expliqueu per què us interessa la crítica de cinema, quina ha estat la vostra experiència en aquest camp, quines són les vostres aspiracions i especialitats, què espereu obtenir del Campus D’A… (màxim 5.000 cc).

Un currículum vitae complert amb les dades personals, de contacte, coneixement de llengües, control d’eines informàtiques (es valoraran coneixements de wordpress) i l’experiència professional. Us agrairem que especifiqueu si teniu residència a Barcelona.

Tres articles sobre cinema que no siguin merament informatius (crítica, crònica de festival, entrevista, anàlisi d’un director…) publicats en algun mitjà (s’accepten blogs) al llarg dels últims dos anys. Un o dos d’ells com a mínim haurien de ser una crítica. Cal especificar el nom i el tipus de mitjà on han aparegut els textos.

* La data límit per enviar les sol·licituds és el 26 de març. El 31 de març es notificarà la seva selecció als aspirants escollits.
El Campus D’A és una iniciativa del Festival Internacional de Cinema D’Autor de Barcelona i l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics.