Per què associar-se

El camp d’activitats de la ACCEC és variat, sempre amb la doble voluntat de treballar en relació a la situació de la crítica i l’escriptura sobre cinema en el nostre context, però també de fer-ho en la promoció de la cultura cinematogràfica en la nostra societat i en la incidència sobre el sector audiovisual en general. Així, entre aquestes activitats en les que poden intervenir els nostres associats hem de destacar les següents:

Participació en els jurats FIPRESCI de festivals espanyols (Donostia, Valladolid i Gijón) i estrangers (Cannes, Venècia, Berlín,…). +Informació

Selecció i coorganització de la secció “Seven Chances” del Sitges Film Festival, on es reuneixen set films rellevants no estrenats en el nostre territori. A més l’ACCEC designa el jurat que imparteix el premi de la crítica “José Luis Guarner” i el de nous realitzadors.

Intervenció en les taules rodones que habitualment s’organitzen en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya o amb diverses universitats i d’altres Instituciones dedicades a la promoció de la cultura cinematogràfica.

Acreditació formal com a membres de la professió crítica, mitjançant el corresponent carnet de l’ACCEC, que entre d’altres coses habilita per obtenir el pas de lliure circulació per a tots els serveis de la Filmoteca de Catalunya.

Col·laborar en els cursos i tallers impulsats des de l’ACCEC en col·laboració amb altres entitats, como el CCCB, l’Institut d’Humanitats, el Centre de Cultura Francesca Bonnemaison, Drac Màgic, etc.

La intervenció en festivals, mostres i d’altres activitats cinematogràfiques, com la Mostra Internacional de Cinema de Dones, o el FECINEMA de Manresa.

Facilitar els contactes amb la premsa cinematogràfica internacional i la participació en les seves diverses activitats.