La ACCEC debate sobre el estado de la crítica de cine

I Jornada de la Crítica Cinematogràfica
El proper 22 de febrer se celebrarà la I Jornada de la Crítica Cinematogràfica al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L’esdeveniment, que és d’accés gratuït, està organitzat per l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) i neix amb la voluntat de radiografiar l’estat en què es troba actualment la crítica de cinema.

La jornada està estructurada en dues grans sessions de debat. La primera, titulada  Altres veus, altres àmbits: àrees inexplorades de la crítica constarà de tres ponències: La reversibilitat dels crítics d’altres arts, a càrrec de Joan M. Minguet (Associació Catalana de Crítics d’Art, ACCA) i Laura Fernández (El Cultural, El Mundo); Videoassaig: crítica audiovisual a internet, a càrrec de Nicolás Ruiz (Cineuá), i La importància del passat: anàlisi històric i recuperació de la memòria crítica, a càrrec de Carlos Losilla (UPF). Les ponències es desenvoluparan a partir de les 10:30h.

La segona sessió, titulada La crítica en guerra: problemes que condueixen a la desprofessionalització, constarà de cinc ponències: Ser crític a la premsa generalista, a càrrec de Xavi Serra (Ara); Premsa especialitzada: reptes i problemes, a càrrec de Carlos F. Heredero (Caimán. Cuadernos de cine); La via online, a càrrec de Miquel Martí Freixas (Blogs & Docs); Sobreviure en els mitjans audiovisuals, a càrrec de Conxita Casanovas (RNE), i Assessoria laboral: problemes i dubtes, a càrrec de Fabián Nevado (Sindicat de Periodistes). Les cinc ponències es desenvoluparan a partir de les 16.30h.

La I Jornada de la Crítica Cinematogràfica s’emmarca dins de les activitats de l’ACCEC; una associació formada el 1988 per un ampli grup de crítics cinematogràfics que fomenta la cultura cinematogràfica amb edicions de textos, conferències, taules rodones, premis, cursos, tallers de formació, etc. L’ACCEC forma part de la FIPRESCI (Federació Internacional de la Premsa Cinematogràfica) i té una destacada presència nacional i internacional en jurats de festivals de cinema.

Dia: dissabte 22 de febrer de 2014
Hora: sessió matí, a les 10:30h; sessió tarda, a les 16:30h
Lloc: Aula 2 del CCCB
Organitza: l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC), amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Entrada lliure
Contacte: bustia@accec.cat